17C03AF0-18E8-4737-8E5C-B76E0D1A96BF
Košarica:0,00 € (0)
0

Recept za low-carb velike in tanke palačinke

07. 10. 2024

Avtor: Maxximum

moj priljubljen recept za low-carb palačinke brez moke in dodanega sladkorja.

Tokrat sem jih naredila v verziji »Snickers«, torej z arašidovo kremo, karamelnim prelivom in arašidi.

Low-carb palačinke

Za pripravo poleg jajc in vode potrebuješ še mešanico za pripravo low-carb peciva Baking Mix Sukrin.

POZOR❗️ Baking Mix Sukrin je sedaj v akciji -20% Najdeš ga TUKAJ.

Palačinke so mehke in odličnega okusa, prepričana pa sem, da te bodo navdušile.

Sestavine za 9 palačink

  • 150 g mešanice za low-carb peko Baking Mix Sukrin
  • 3 jajca
  • 300 ml vode
  • maščoba za namastitev ponve

Sestavine za kremo in dekoracijo:

  • 250 g mascarpone sira
  • nekaj žlic arašidovega masla
  • nekaj kapljic Zero Drops ali sladilo Sukrin po okusu
  • sirup Sukrin, okus karamela
  • poljubna dekoracija (sesekljani arašidi, stopljena čokolada, stepena smetana in podobno)

Priprava

  1. Vse sestavine premešamo in počakamo nekaj minut, da se povežejo.
  2. Medtem segrejemo namaščeno ponev za palačinke.
  3. Maso zajamemo z zajemalko  in jo na tanko razporedimo po ponvi.
  4. Počakamo, da se spodnja stran zapeče, previdno obrnemo in spečemo še na drugi strani. Ponovimo s preostankom mase.
  5. Mascarpone premešamo z arašidovim maslom, dodamo Zero Drops ali sladilo in premešamo.
  6. Palačinke pred postrežbo nadevamo s kremo, jih zvijemo in okrasimo.
cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki