Beljakovinske ploščice

Beljkakovinske ploščice (čokoladice) uporabljamo kot regeneracijo po vadbi z utežmi, kot nadomestek obroka ali kadar želimo povečati dnevni vnos beljakovin. Dragocene so tudi za hujšanje, saj preprečujejo razgradnjo čiste mišične mase. Kakovostne proteinske ploščice z večimi viri proteinov po znižanih cenah!

Prikazano 1~24 od skupaj 26 izdelkov
  • 1
  • 2
-20%
Hy-Pro Bar 100 g
Hy-Pro Bar 100 g
3,50 € 2,80 €
Prikazano 1~24 od skupaj 26 izdelkov
  • 1
  • 2
Prikazano 1~24 od skupaj 26 izdelkov
  • 1
  • 2

Beljakovinske ploščice največkrat vsebujejo sirotko, mlečne beljakovine, kazein, jajčne beljakovine, izolat sojinih beljakovin ali pa veganski vir proteinov - riževe ozirima grahove beljakovine. Proteinski piškoti imajo večji delež sladkorja, a tudi več vlaknin - proteinske ploščice brez sladkorja pa temeljijo na alkoholnih sladkorjih (malitol, eritritol) ali kvalitnejših umetnih sladilih (stevija), ki jih človek ne izkoristi in se zato v celoti izločijo. 

Ponujamo tako proteinske vaflje in napolitanke za trenutke, ko nam pade “cuker”, kot tudi veganske proteinske ploščice, brez glutena, palmovega olja, s kakovostnimi riževimi in grahovimi beljakovinami. Kombinacija riževih in grahovih proteinov je idealna, saj se dopolnjujeta po različnih vrednostih lizina, cisteina in metionina.

Študije so pokazale, da je bolj kot neposreden beljakovinski obrok pomembna stalno prisotna koncentracija aminokislin v krvi. To najlažje dosežemo tako, da v 12 h obdobju po treningu zaužijemo dodanih 80 g proteinov, najbolj v 20 g odmerkih. Proteinske ploščice lahko nadomestijo obrok, kadar nam primanjkuje časa (s stališča nekaterih makrohranil) ali dopolni obrok (na primer solato, sadje). Pogosto je pri nekaterih rastlinskih virih beljakovin (kvinoja) prisotno izredno malo levcina, zato je proteinska ploščica dragocen doprinos k hujšanju in ohranjanju čiste mišične mase.

Uživanje beljakovinskih tablic kot dodatnega vira beljakovin je priporočeno tudi starejšim, saj njihova afiniteta za levcinske receptorje upada. Levcin je tista aminokislina, ki sproža sintezo beljakovin, slaba odzivnost receptorjev pa je delno zaslužna tudi za upadanje mišične mase. Sploh čokoladice iz sirotke uspešno dopolnjujejo večji vnos levcina.

Oreo beljakovinska ploščica ali veganska čokoladica ob zelenjavnem krožniku? Kaj še čakaš?