Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha)
energijska vrednost | 681 kJ/163 kcal |
maščobe | 8,4 g |
- od tega nasičene maščobe | 1,4 g |
ogljikovi hidrati | 2,5 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
prehranske vlaknine | 21 g |
beljakovine | 8,7 g |
sol | 1,1 g |
Sestavine: semena (indijskega trpotca, sončnična, SEZAM, bučna, lanena), vlaknine (iz sladkorne pese, cikorije, graha in odpornega koruznega škroba), JAJCA v prahu, grahove beljakovine, ojačevalec okusa (eritritol), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid), sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, dinatrijev fosfat). |
Deklaracija
SUKRIN FIBER BREAD MIX mešanica za kruh s sončničnimi in bučnimi semeni brez glutena.
Neto količina: 250 g; za ca. 500 g kruha
Sukrin kruh s sončničnimi in bučnimi semeni je med nizkohidratnimi kruhi edinstven. Je odličnega okusa in mehke teksture, ena rezina (40 g) pa ima le 1 g ogljikovih hidratov. Mešanica ne vsebuje pšenice, glutena, sladkorja, kvasa, mleka in soje.
Hranilna vrednost (100 g pripravljenega kruha): energijska vrednost 681 kJ/163 kcal, maščobe 8,4 g (od tega nasičene maščobe 1,4 g), ogljikovi hidrati 2,5 g (od tega sladkorji 0 g), prehranske vlaknine 21 g, beljakovine 8,7 g, sol 1,1 g.
Sestavine: semena (indijskega trpotca, sončnična, SEZAM, bučna, lanena), vlaknine (iz sladkorne pese, cikorije, graha in odpornega koruznega škroba), JAJCA v prahu, grahove beljakovine, ojačevalec okusa (eritritol), mineralna sol (natrijev klorid, kalijev klorid), sredstvo za vzhajanje (natrijev bikarbonat, dinatrijev fosfat).
Navodila za pripravo: Pečico segrejte na 200 st. C. Vsebino vrečke stresite v skledo in dodajte 300 ml vode. Dobro premešajte in pustite testo stati 5 minut. Testo z mokrimi rokami oblikujte v štruco (ali več manjših štručk) v pekaču, obloženem s papirjem za peko (ne pecite v majhnem pekaču, ki se tesno prilega, saj lahko kruh ostane vlažen). Pecite ca. 60 minut (štruco) oziroma 25-30 minut (štručke). Vzemite iz pečice in ohladite. Kruh hranite v papirnati vrečki v hladilniku 4-5 dni (lahko ga tudi zamrznete).
Nasveti: Rezine kruha lahko popečete. Testu lahko dodate zelišča, olive ali posušene paradižnike. Lahko naredite sladko verzijo, tako da masi dodate eno izmed Sukrin sladil ter suho sadje in cimet.
Izdelek hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška.
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si