Razmaščena mandljeva moka Sukrin je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.
- naravno brez glutena
- samo 11 % ogljikovih hidratov
- visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
- zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki
Zdrava alternativa pšenični moki
Razmaščena mandljeva moka Sukrin je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji. Razmaščena mandljeva moka Sukrin je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.
Lastnosti razmaščene mandljeve moke
V razmaščeni mandljevi moki Sukrin je 80 % maščobe odstranjene s hladnim stiskanjem, zaradi česar so njene lastnosti pri peki v primerjavi z običajnimi mletimi mandlji bolj podobne mokam iz žit in je peka z njo lažja. Zaradi nižjega deleža maščobe je njena energijska vrednost za 53 % nižja v primerjavi z navadnimi mletimi mandlji, poleg tega ima daljši rok uporabe. Ima več ohranjenih mineralov, predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer več kot 50 %.