17C03AF0-18E8-4737-8E5C-B76E0D1A96BF
Košarica:0,00 € (0)
0
Priporočamo

Mandljeva moka Sukrin 400 g

Šifra proizvajalca: SUK020
Proizvajalec: Sukrin

Razmaščena mandljeva moka Sukrin je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Mandljeva moka Sukrin ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji in ima zato boljše lastnosti za peko.

13,90 €
Podroben opis
Priporočena uporaba
Hranilne vrednosti
Mnenja

Razmaščena mandljeva moka Sukrin je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.

  • naravno brez glutena
  • samo 11 % ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
  • zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki

Zdrava alternativa pšenični moki

Razmaščena mandljeva moka Sukrin je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji. Razmaščena mandljeva moka Sukrin je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

Lastnosti razmaščene mandljeve moke

V razmaščeni mandljevi moki Sukrin je 80 % maščobe odstranjene s hladnim stiskanjem, zaradi česar so njene lastnosti pri peki v primerjavi z običajnimi mletimi mandlji bolj podobne mokam iz žit in je peka z njo lažja. Zaradi nižjega deleža maščobe je njena energijska vrednost za 53 % nižja v primerjavi z navadnimi mletimi mandlji, poleg tega ima daljši rok uporabe. Ima več ohranjenih mineralov, predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink. Razmaščena mandljeva moka Sukrin ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer več kot 50 %.

 

Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a se v primerjavi s pšenično moko zaradi odsotnosti glutena obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo iz pšenične moke lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo.

Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v večini primerov nadomestite z mandljevo, vendar morate ustrezno prilagoditi recept (količino tekočine, dodajanje sestavin, ki preprečijo trganje testa, kot je na primer indijski trpotec ipd.).

Preverite odlične recepte z Mandljevo moko Sukrin:

Za ostale recepte obiščite www.fitkuhinja.si

Sukrin - Mandljeva moka Sukrin, 400 g
Mnenja in ocene kupcev za "Mandljeva moka Sukrin 400 g"

Povprečna ocena: 0,00 od 5 temelji na 0 ocenah.

Če ste izdelek že kupili, bomo vašega mnenja zelo veseli!

Ocenite izdelek
cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki