Maltodekstrin je kompleksen ogljikov hidrat, ki se enostavno meša tudi z beljakovinskimi praški. Je brez okusa, zato se ohrani okus vašega najljubšega beljakovinskega napitka.
Prednosti Maltodextrina:
- visoka vsebnost ogljikovih hidratov 95 g/100 gramov,
- nevtralnega okusa - nima dodanih arom in sladil,
- lahko ga uživamo samostojno ali dodamo k beljakovinskim praškom ali v hrano,
- pomaga pri vzpostavitvi normalnega delovanja mišic
Dovoljene zdravstvene trditve*:
Ogljikovi hidrati prispevajo k ponovni vzpostavitvi normalnega delovanja mišic (krčenje) po visoko intenzivni in/ali dolgotrajni telesni vadbi, ki povzroča utrujenost mišic in izčrpavanje zalog glikogena v skeletnih mišicah. Pozitiven učinek dosežemo z vnosom 4 g ogljikovih hidratov na kilogram telesne teže ne glede na izvor, v več obrokih, v 4 urah, vendar najkasneje v 6 urah visoko intenzivne in/ali daljše telesne vadbe, ki povzroča utrujenost. mišic in izčrpanost glikogenskih rezerv skeletnih mišic.
* Uredba Komisije (EU) št. 432/2012 z dne 16. maja 2012 o določitvi seznama dovoljenih zdravstvenih trditev na živilih.
Komu so namenjeni ogljikovi hidrati v prahu Maltodextrin?
- ženskam in moškim, ki potrebujejo praktičen vir ogljikovih hidratov,
- vsem, ki težko zaužijejo dovolj ogljikovih hidratov iz običajne prehrane (tekači, maratonci, triatlonci, kolesarji).